Långpass Kebnekaise (2018-06-17)
Kategori: Träning
Karta/område: Kebnekaise/Tarfala
Arrangör: Jag
Distans: Långdistans
Sträcka: 10km
Sträcka: 11.95 km
Tid: 101:12
Egengjord laserkarta över Kebnekaise. Stämde välidgt bra stora delar av banan. Skala 1:15000 och ekv. 2,5m. (Trodde jag hade 5m när jag fixade kartan). Kan vara lite väl detaljerat på sina håll gällande höjdkurvorna. Vegetationen likaså, nästintill hela sträckan fram till halvvägs till K2 var björkskog, ibland glest (vilket oftast blev gult) och ibland lite tätare (se mittersta bilden) (grön/vit). Många bäckar och mossar saknas på kartan, även små sjöar/gölar. Men i överlag mycket bra karta, med tanke på att jag gjorde allt på en dator 150mil bort.
Annars så var det en helt fantastiskt dag! Nog ett av mina bästa orienteringspass någonsin! Orienteringen flöt på bra. Osäker till K1. Passarade nog minst 4st bäckar som inte är markerade på kartan, samt en del mossar.
K4 var också den en väldigt diffus kontroll när jag väl kom på plats. En del videsnår och ljung och småhöjder överallt. Ingen riktigt tydlig höjd som jag trodde det skulle vara.
K5. Sprang jag utför och tappade koncentrationen pga att jag fick magiskt utsikt!
K7 hade jag rätt så bra koll på vart jag var, Hade börjat lära mig hur vegetationen någorlunda är redovisad. Krävdes lite fantasi för att lista ut var som vad vad. Sänkan ovanför K7 var också tydlig så kunde läsa in mig där.
Här kan man också orientera
Bild 1 är påväg på K2.
Bild 2 är som sagt björkskogen mot K1/K7,8,9.
Bild 3 är från K3 och blickar österut.
Visa kommentarer (3)
 
Långpass Kebnekaise (2018-06-17) Långpass Kebnekaise (2018-06-17)