idre 3-dagars E3 (2012-06-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Burusjön
Arrangör: idrefjällens ok
Land: Sverige
Distans: 4,1 km
Perfekt jaktstartsbana. När jag fick upp kartan ur kartbacken så trodde jag att banan skulle bli skitsvår. Men den var egentligen lättare än den ser ut att vara på kartan. Det gällde bara att hålla koll vart man var hela tiden och hålla koll på riktningen. Missade totalt ungefär 12 minuter totalt på tre kontroller.
K2: Kom snett till första höjden och trodde att jag var vid kontrollen sprang runt ett bra tag innan jag till slut kom ut till vägen och läsa in mig. Tvåan var egentligen jättelätt men jag fick hjärnsläpp.(8 min)
K4: Kom snett och kom till fel höjd. Problemet var att jag höll på att börja springa mot 5:an för att jag trodde att jag var vid höjden ovanför kontrollen. Men jag förstod mitt misstag och vände upp mot kontrollen. (2min)
K6: Såg stenen som 2:an satt vid på långt håll och började springa upp dit. Förstod sedan mitt misstag då jag såg att jag började springa längs med en mosse och kunde vända ner mot kontrollen. (30 sek)
K7:Kom för långt ner i sluttningen och fick springa uppför till kontrollen. Hade nog varit bättre att försöka hålla höjd. (1 min)
K8:Sprang förbi kontrollen utan att se den och började leta för långt ner. Förstod sedan vart jag var och fick kontrollen perfekt därifrån.
Terrängen var öppen och snabblöpt i början och slutet av banan. I området längst bort var terrängen mer stenbunden och inte alls lika öppen och snabblöpt. Det här banan kan helt klart klassas som den bästa banan jag sprungit i år då vi i h14 inte brukar få gå i samma terräng som för 16 och uppåt. Idre tävlingarna kan rekommenderas till andra att vara med på om man vill ha en extra orienteringsteknisk utmaning.
Visa kommentarer (0)
 
idre 3-dagars E3 (2012-06-28)