Great Lakeland 3 Day (etapp 1-3) (2014-05-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lake District Ullswater
Arrangör: Ourea Events
Land: UK
Distans: Multiday fellrunning
Sträcka: A
Sträcka: 124.3 km
Tid: 3092:15
Genomsnittlig puls: 124
Maxpuls: 179
Här kommer mina kommentarer om banan från mitt äventur i Lake District.
Dag 1 42,46 km Tid 5:59:20 1886 hm

Båttranport till Howtown.
Fin väglöpning i början mot K1 Beda Head.
Löpning på åsryggar med sagolik utsikt till K2. Gick kanske lite onödigt runt vid Angeltarn Pikes men hade en fin stig att följe efter sjön.
Fin utsikt ut mot K3 men utförslöpningen började slita på benen. Kände mig ganska seg i benen på väg upp mot K4. Började få lite kramp på väg mot K5 och även en bit därefter.
Åter fin löpning på kam mot K6.
Till K7 hade jag först tänkt springa stigen söder ut men drogs med av grupptryck så jag sprang direkt ner i dalen. Lite svårt att hitta något bra passage över ån.
Sedan platt och fin avslutning mot K8 och mål.

Dag 2 52,20 km Tid 9:05:26 2516 hm
Regnigt och låg molnbas den här dagen. Valde sen start.
Körde väg och stig till K1. Sprang lite fel på en väg i Kentmere så det blev en omväg. Dimmigt och blåsigt uppe vid kontrollen vid Garburn Pass.
Lång och ibland plågsam nedförslöpning mot K2. Sedan upp i dimman mot Wansfell. Inga riktiga bra stigar på slutet.
Skön nedförslöpning på myrar norrut till landsvägen. Vid Kirkstonepass måste jag hamnat på fel led eftersom jag efter en stund skymtade vägen till höger och att det började gå nedför. Så det blev till att gå upp på Red Screes utan led i dimman. Riktigt brant men kunde följa bra grässluttningar upp. Storm på toppen! På med regnbyxor och jacka och stadigt tag om kartan. Började springa mot fel kontroll då tuschen på kartan hade skafts bort men upptäckte det efter någon minut. Efter drygt halva sträckan märkte vi (kom ifatt två löpare) att vi sprang på fel stig och genade över till rätt stig i dimman. Tappade min kompass där! Vågade inte riktigt vända för långt och leta efter den så jag sprang ifatt de andra två. Efter K4 var det fin utförslöpning ner till Amberside. Sikten kom tillbaka vid ungefär 400hm.
Köpte en ny kompass i första bästa sportbutik!
Lite halvklurig orientering med alla stigar vid Loughrigg Fell men det gich bra att ta sikte på toppen då det var bra sikt.
Började sedan bli ganska tung väglöpning genom Elterwater mot K7. Mina dubbar i skorna började trycka igenom på högerfoten.
Började äntligen komma ifatt lite folk upp mot K7 Lingmoor Fell.
Fin men evighetslång klättring upp efter en djup bäck till Stickle Tarn.
Därefter tappade jag stigen och det blev en hel del irrande innan jag äntligen hittade kontrollen. Säkert minst 30 min förlorad tid.
Sedan fin utförslöpning ner till målet. Kände mig konstigt nog inte allt för sliten trots över 5 mils löpning!

Dag 3 31,11 km Tid 4:34:04 1557 hm
Valde att starta tidigt idag tillsammans med de andra i västeråsgänget.
Rejäl stigning till K1, St. Sunday Crag på 841 hm. Sikten försvann åter vid ca 400hm. Uppe på kammen blåste den nästan orkan så där fick man verkligen hålla balansen. Tidvis blev det även bra sikt där uppe.
Sen väntade utförslöpnig ner mot Patterdale. Blev omsprungen av många engelsmän som istället sprang bredvid stigen i gräset. När jag själv började med det märkte jag att det gick snabbare och gjorde mindre ont i låren.
Från Patterdale väntade stigning upp till en kyrkruin (K2).
Sedan en brant stigning upp till Place Fell. Kände mig stark så jag kunde mata på hårt uppför.
Sedan en superfin utförslöpning med milsvidd utsikt ner mot Ullswater.
Fina vandringsleder efter Ullswater innan man åter sprang förbi startplatsen och hade en fin vandringsled i svagt uppför till sista kontrollen. Här missade jag uppfarten till leden så det blev lite omväg efter asfaltsvägen innan jag kunde ta mig upp. Strax innan sista kontrollen försökte jag gena över ängarna med hamnade på en stig som gick i lite fel riktingn så jag fick springa tillbaka upp till sista kontrollen.
Därefter var det bara att släppa på för fullt ner till målet i Pooley Bridge. Höll medeltempo på 4:30 från sista vilket jag tycker känns helt riktigt bra efter tre dagars löpning och 125 km och 6000 hm i benen.

Totaltid: 19:36:44 125.77 km 5960 hm placering totalt (Class A) 4a:
Vinnartid 17:38:38
Visa kommentarer (2)
 
Great Lakeland 3 Day (etapp 1-3) (2014-05-03) Great Lakeland 3 Day (etapp 1-3) (2014-05-03)